Von Rosenthal de la Vegaz

In Berlijn, New York en Parijs ontkiemt een nieuwe scene van dj’s die in clubs klassieke muziek draaien. In Le Poisson Rouge (New York) en Berghain (Berlijn) draaien de dj’s van Bach tot Ligetti. Goed uitgezocht, in elkaar gemixt en enthousiast ontvangen door een jong publiek.

Von Rosenthal de la Vegaz is zo’n dj. Wild bewegend mixt hij klassieke stukken van Vivaldi, Tchaikovsky en Handel aan elkaar. Aria’s van Maria Callas, Johannette Zomer en Cecilia Bartolio worden er tussen gelast en moderne instrumentale nummers van Gorillaz, David Holmes en Philip Glass dienen als het cement.

Von Rosenthal de la Vegaz was een half jaar mee op tour met Vive La Fête, speelde op Lowlands en draait de week na De Nachten in het voorprogramma van The Bloody Beetroots: de bij de kids onredelijk populaire electroravers uit Italië. Dit najaar verscheen Von Rosenthals eerste cd Nouvelle Classique: een dj mix waarop hij bewijst zijn klassiekers te kennen maar ook kenners regelmatig verbaast met onbekende uitvoeringen en onverwachte overgangen.

THEATERSTUDIO: 20u30

Myspace Von Rosenthal de la Vegaz.
Website Van Rosenthal de la Vegaz.

Reacties

  • Geen reacties

    Breng de bal aan het rollen door een reactie te plaatsen op dit artikel!

Reageer op dit artikel