15 jaar De Nachten: Veranda’s Verbeke

October 16, 2010

Sinds 1996 geldt De Nachten als broedplaats voor literatuur op een podium, als lanceerplatform voor nieuw literair talent uit binnen- en buitenland. Vele gevestigde namen hebben er hun eerste stappen gezet op het groot podium of haalden er halsbrekende toeren uit met piano’s en scanners. Voor deze feestelijke 15de editie hebben we de focus gelegd op twee genres die zich bij uitstek lenen tot vertolking op groot en klein podium: het kort verhaal en het kort toneelstuk.

Artistiek leider Marc Verstappen nodigde Annelies Verbeke uit voor een tweedaagse trip door dit bij ons nog steeds onderschatte fijne literair genre. Het nieuwe label ‘Veranda’s Verbeke’ staat voor een pak nieuwe verhalen exclusief voor De Nachten, een fijne selectie buitenlandse teksten, een eigenzinnige keuze uit de wereldliteratuur en tot slot een heuse De Nachten Academy waarin schrijvers praten over hun favoriete kort verhaal.

Annelies Verbeke staat zelf een aantal keer op het podium: met het project ‘About Intimacy’, een samenwerking met Venus in Flames, met een verhaal dat voorzien is van een electronische soundscape van Hans Timmermans, met een sneak prelistening uit “Almschi!”, het nieuwe toneelstuk dat ze schreef voor SKaGeN.

Reacties

  • Geen reacties

    Breng de bal aan het rollen door een reactie te plaatsen op dit artikel!

Reageer op dit artikel